torstai 6. lokakuuta 2011

Kurpitsa savotta!

No niin! nyt on kurpitsa sitten korkattu! ja onhan sitä syötävää! :D 
Kurpitsakakkua, kurpitsa piirakkaa, kurpitsaa paistettuna, kurpitaa höyrytettynä ja kurpitsapikkelssiä. :D Hyvväähän se on, yllättävän hyvää itseasiassa. Keittiöstä kantautuu joulun tuoksuja kun kurpitsa piirakan kaneli, inkivääri ja muskotti kantautuu koneella istuvan Maamen nenään. Nam! 


Kurpitsapiirakka


10 annosta


Pohja
3 dl vehnäjauhoja
100 g voita
2 tl sokeria
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
3 rkl vettä

Täyte
500 g kurpitsaa (soseutettuna)
3 kpl munaa
2 dl kermaviiliä
2 dl fariinisokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää
1/2 tl suolaa
1/4 tl neilikkaa
Nypi jauhot, rasva ja mausteet murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Pistele jäähtynyt pohja haarukalla ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 50 minuuttia.
•Tarjoile kurpitsapiirakka lämpimänä tai kylmänä jäätelön, konjakilla maustetun kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.




Kurpitsa talkoiden välissä pitää saada unta, joten siinä pikku Michelin Ukko menossa vaunuihin nukkumaan. :D 


Komeat ilmat ollu! :) kerta kaikkiaan ilo käveleskellä vaunujen kanssa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti