keskiviikko 8. elokuuta 2012

Seitan Nugetit

Ensimmäistä kertaa päätin kokeilla seitanin tekoa. Olen eri blogeista nähny sitä käytettävän mutta en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan. Tänään sitten repasin ja ostaa jymäytin 2 kiloa jauhoja ja siitä se ajatus sitten lähti. :D 

Eli Seitan on vehnägluteenista valmistettua lihankorviketta ja vieläpä oikeen maukasta sellaista. Hiukan työtä se kyllä vaatii, mutta fiksummat osas kertoa että sitä saa valmiinakin jostain. :D Tiedä sitten, minä tein ihan itte ja hyvvää tuli! Seitania kannattaa tehä kerralla vähän suurempi köntsä ja pakastaa nii ei tarvi jatkuvasti olla vaivaamassa. 

Eli Seitan nugetit ala Maame



Vehnäjauhoja (ite käytin kilon mutta enemmänkin vois ihan hyvin tehdä)
Vettä
Mausteita

Sekota vehnäjauhoihin juuri sen verran vettä että siitä tulee kiinteä taikina pallo. Laita taikina likoamaan kylmään veteen, siivoa sillä välin keittiö (noin 15-20 min). Sitten alkaa se aikaa vievin osuus, eli taikinapalloa käännellään ja varovasti puristellaan vuoron perään kylmässä ja kuumassa vedessä kunnes veteen ei enää liukene käännellessä jäämiä jauhoista. Taikina on tässä vaiheessa pienentynyt reilusti, siihen on muodostunut säikeitä ja se on erittäin kimmoisaa. 
Nyt leikkaa seitan mieleisiksi palasiksi ja keitä voimakkaasti maustetussa vedessä noin 20-30 minuuttia riippuen palasten koosta. Seitan turpoaa paistaessa joten palaset saa leikata melko pieniksi tai valmistautua leikkaamaan niitä kypsänä.


Mausteena käy mm, soijakastike, valkosipuli, kasvis/kana/lihaliemikuutiot, reilu suola ja pippurit. Käytin myös chiliä pikkuisen. Nyt marinoi seitan mieleisessä marinadissa, jauhota ja paista öljyssä kunnes rapeita. Nauti! 



Ja voin sanoa että hyviä olivat! ihan olisi mennyt liha nugeteista. :D Rakenne on kivan lihainen. Tätä syödään meillä kyllä toistekkin.
Seitania voi käyttää hyvin monipuolisesti. Netti on pullollaan erillaisia seitan ohjeita joulukinkusta leikkeleisiin ja kaikkea siltä väliltä. 



Hyviä herkuttelu hetkiä kaikille! 

3 kommenttia:

  1. Vehnägluteenijauhoja saapi ja niistä valmistaminen on tosi nopeaa verrattuna tähän tapaan. Olin niin iloinen, kun gluteenijauhot tulivat myyntiin joitain vuosia sitten. Jamskis, tulee nälkä näistä kuvista! Nim. Minja-seitanhirmu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistähän tätä gluteenijauhoa saapi? minnen ainakaan meidän kaupoista löytäny vai jostain erikois-kaupastako sitä pittää hakia? :D mennee se näinkin, mutta ei tätä päivittäin jaksa kyllä väsätä... :D

      Poista
  2. Esim. Punnitse&säästä, vegetukku.fi ja kenties Ruohonjuuressakin voisi olla. :) Maustaminen on ihanan helppoa, kun voi laittaa jauhojen sekaan suoraan ja valmistaminen tosi helppoa, kun työläin vaihe jää väliin. Ei kestä nälkäinen kahtella näitä herkkukuvia! Äkkiä pois --> :D - Minja

    VastaaPoista