lauantai 23. kesäkuuta 2012

JuhannusTikkareita

Meillähän ei oikeen osata viettää juhannusta. Ei meillä kotona sitä erityisemmin vietetty ja en oikeen kummemmin osaa nyt aloittaa. :/ noh, oli meillä tarkoitus mennä piknikille tänään, mutta ku on niin huono keli niin ei lähdetäkkään. Tein kuitenkin eilen jo valmiiksi Kakkutikkareita piknikkiä varten. :D Ensimmäinen kokeilu, ja täytyy sanoa että hyviä ovat! :D en ois ihan uskonu etes. 

Kakkupohja


Ota esiin 3 samallaista lasia. Riko ensimmäiseen lasiin 4 kananmunaa. Ota seuraava lasi, kaada siihen samanverran sokeria kuin niitä kananmunia on siinä ensimmäisessä lasissa. Kaada siihen viimeiseen lasiin jauhoja saman verrain kuin niitä kahta ensimmäistä ja lisää vielä ruokalusikallinen pottujauhoja ja reilu teelusikallinen leivinjauhetta sekoita. Nyt kaada kananmunat ja sokeri kulhoon, vatkaa ne kunnes aivan valkoista vaahtoa. Lisää jauhoseos pikkuhiljaa kauhalla nostellen (elä vatkaa enää). Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa kypsäksi eli noin 30-35 minuuttia uunista riippuen. Kaada kakku vuoasta lautasta apuna käyttäen ja anna jäähtyä.

Kakkutikkarit Maamen tyyliin!

1 kpl kakkupohjaa itte tehtynä tai kaupan (noin 500g)
200g sitruuna tuorejuustoa
vajaa 1dl itte tehtyä kurpitsahilloa tai jotain muuta hilloa maun mukaan
400g suklaata (tummaa)
nomparelleja tai sokerikuorrutetta koristeluun
Grillivartaita puolitettuina

Murenna kakkupohja ja lisää tuorejuusto ja hillo.  Sekoita hyvin jotta massasta tulee tasaista ja melko tahmeaa. 


Pyörittele massasta pienehköjä palloja. Liian suuret pallot painaa liikaa eikä pysy kunnolla tikun nokassa (huomasin tämän tehdessä)
 Sitten sulatetaan vähäsen suklaata joko vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Kastetaan tikku suklaaseen ja tuikataan palloon. Sitten laitetaan jääkaappiin kovettumaan.
 Sitten sulatetaan loputkin suklaa jossain kapeassa astiassa (esim, lasi) otetaan pallo kerrallaan ja upotetaan ne suklaaseen hitaasti ja nostetaan yhtä hitaasti jotta pallo ei pääsisi putoamaan. Laitetaan joko lasiin tai styroksiin pystyyn ja nostetaan jälleen jääkaappiin kovettumaan. Jos haluaa käyttää strösseleitä koristelussa ne täytyy laittaa sulan suklaan pintaan tässä vaiheessa.


Jos haluaa koristella sokerikuorrutteella ota kovettuneet pallot jääkaapista ja pursota mieleinen kuvio. Anna kovettua ja syö hyvällä ruokahalulla! ^^
Hyvää Juhannusta kaikille! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti